Învață online
oricând, de oriunde,
pentru o carieră de
succes în HR!

Salariul minim brut pe țară în 2022: 2550 lei sau 2750 lei?

Potrivit hotărârii nr. 1071/2021, începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, se stabilește în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru.

Potrivit ordonanței de urgență nr. 67/2022, angajatorii pot majora voluntar salariul minim brut pe tara de 2550 de lei cu o sumă fixa de 200 de lei, oricând în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv.

Ce trebuie să știi despre acordarea sumei fixe de 200 de lei:

  • este scutită de taxe și impozit în perioada menționată
  • se poate acorda oricând în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv,
  • nu este obligatoriu să se acorde pe durata întregii perioade (atenție la întocmirea actului adițional / deciziei unilaterale),
  • nu se ia în calcul pentru aplicarea deducerii personale de impozit,
  • se acordă proporțional cu numărul de zile plătite salariatului. Practic, suma se diminuează dacă majorarea nu s-a aplicat de la începutul lunii sau dacă salariatul nu lucrează întreaga luna pentru că absentează nemotivat, are concediu fără plata, sau își încetează activitatea pe parcursul lunii).

Cui i se poate aplica această majorare?

Angajatorii pot majora voluntar salariul cu suma de 200 de lei – sumă scutita de taxe și impozit – doar salariaților cu CIM încadrați la 1 iunie 2022 :

  • cu norma întreagă
  • cu salariul minim pe economie (adică cu salariu de 2550 lei, niciun leu peste)
  • și care au funcția de bază la angajatorul care acordă majorarea.

Cum se poate face majorarea salariului minim cu 200 de lei?

Modificarea salariului se poate face atât prin act adițional cât și prin decizie unilaterală individuală a angajatorului, având în vedere art. 1 alin. a) din OUG 67 / 2022 care prevede dreptul angajatorilor de a majora salariul voluntar. OUG 67 nu prevede obligația de negociere a salariului și nici obligativitatea aplicării majorării cu 200 de lei a salariului minim.

Atenție însă la întocmirea documentului prin care se acorda cei 200 de lei! Recomand sa se întocmească mai degrabă o decizie individuala (atenție, nu decizie colectivă) care va trebui să conțină si perioada în care angajatorul va acorda majorarea salariului.

Înregistrăm majorarea salariului cu 200 de lei în Revisal?

Potrivit art. 4 alin. 3 din H. 905 / 2017, orice modificare a salariului se transmite în registru în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării. Așadar, apreciez că majorarea voluntară a salariului cu 200 de lei în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv, se înregistrează în Revisal, în termenul prevăzut de H. 905.

Care este salariul minim pe economie pentru persoanele angajate după 1 iunie 2022?

În ceea ce privește persoanele nou angajate în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv:

·        părțile pot negocia atât un salariu minim brut de 2550 lei cât si unul de 2750 lei,

·        diferența de 200 lei, de la 2550 lei la 2750, va fi scutită de taxe și impozit în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv. În cazul în care, începând cu 1 ianuarie 2023, facilitatea fiscală nu va mai fi menținută, salariul net va fi mai mic decât în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv,

·        salariul brut de 2750 lei va fi stipulat direct în CIM, în acest caz. Micșorarea lui în perioada  1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv, este posibilă doar prin act adițional și presupune pierderea facilității fiscale.

·        este de la sine înțeles ca salariul de 2750 de lei va fi înregistrat în Revisal, odată cu celelalte elemente contractuale, și anume : cel târziu în ziua anterioară începerii activității salariatului.

 

❗Primii pași în HR? Ti-am pregătit un Curs de Resurse Umane Online, în regim asincron: Legislația Muncii pentru sectorul privat + curs practic Revisal la doar 150 de lei! Înveți oricând, de oriunde, în ritmul tău!

 

Daca ți-a placut distribuie!


DESPRE AUTOR

Misiunea mea este să te ajut să dobândești un set valoros de informații, care să îți ofere oportunitatea unui urcuș profesional ușor și mult mai rapid.Experiența profesională, dar și o amplă activitate de cercetare a legislației, a lucrărilor de specialitate, a deciziilor curților de apel din România și, nu în ultimul rând, a deciziilor Curții de Justiție a UE, m-au făcut să realizez necesitatea existenței unei platforme dedicate specialiștilor în Resurse Umane.

Andreea Pop

Articole asemanatoare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>