Învață online
oricând, de oriunde,
pentru o carieră de
succes în HR!

Încetarea prin acordul părților

Oare angajatorul poate solicita salariatului încetarea contractului individual de muncă prin acordul părților?

Cea mai cunoscuta modalitate de încetare a contractului individual de muncă este cea prin acordul părților, în baza art. 55 lit. b din Codul Muncii.

De obicei, salariatul este cel care înaintează angajatorului o cerere de încetare cu acordul părților, contractul de munca urmând să înceteze la data convenită de părți.

Este bine de știut însă că și angajatorul poate, la fel de bine, să înainteze o cerere de încetare cu acordul părților salariatului. Așadar, practic oricare din părți poate avea inițiativa încetării contractului individual de muncă cu acordul părților, CIM putând înceta numai în cazul acordului ambelor părți, la data convenită de către acestea.

Daca ți-a placut distribuie!


DESPRE AUTOR

Misiunea mea este să te ajut să dobândești un set valoros de informații, care să îți ofere oportunitatea unui urcuș profesional ușor și mult mai rapid.Experiența profesională, dar și o amplă activitate de cercetare a legislației, a lucrărilor de specialitate, a deciziilor curților de apel din România și, nu în ultimul rând, a deciziilor Curții de Justiție a UE, m-au făcut să realizez necesitatea existenței unei platforme dedicate specialiștilor în Resurse Umane.

Andreea Pop

Articole asemanatoare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>