Învață online
oricând, de oriunde,
pentru o carieră de
succes în HR!

Câte zile libere se acordă în cazul căsătoriei?

Salariații au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă, în cazul unor evenimente familiale deosebite.

Mulți știu că în cazul căsătoriei, salariatul are dreptul la 5 zile libere. Potrivit însă art. 152 alin. 2 din Codul Muncii, evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege  sau prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Așadar, numarul zilelor libere acordate în cazul căsătoriei se reglementează intern, prin contractul colectiv de muncă sau prin Regulamentul Intern (RI). De aceea, unii angajatori acordă 5 zile libere salariaților, alții doar 2 zile, angajatorul nefiind obligat să acorde un anumit număr de zile.

Daca ți-a placut distribuie!


DESPRE AUTOR

Misiunea mea este să te ajut să dobândești un set valoros de informații, care să îți ofere oportunitatea unui urcuș profesional ușor și mult mai rapid.Experiența profesională, dar și o amplă activitate de cercetare a legislației, a lucrărilor de specialitate, a deciziilor curților de apel din România și, nu în ultimul rând, a deciziilor Curții de Justiție a UE, m-au făcut să realizez necesitatea existenței unei platforme dedicate specialiștilor în Resurse Umane.

Andreea Pop

Articole asemanatoare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>