Învață online
oricând, de oriunde,
pentru o carieră de
succes în HR!

Tu când aduci la cunoștința salariaților Regulamentul Intern?

Unul dintre cele mai importante documente pentru orice angajator este Regulamentul Intern.

Acesta trebuie întocmit în termen de 60 de zile de la data dobândirii de către angajator a personalității juridice, în urma consultării sindicatului sau a reprezentanților salariaților, potrivit art. 246 alin. 2 din Codul Muncii.

OUG 37 / 2021 a eliminat, în luna mai 2021, obligația întocmirii Regulamentului Intern și a fișelor de post pentru microîntreprinderile cu până la nouă salariați. Însă, în 6 octombrie 2022 OUG 37 a fost respinsă prin lege, astfel că microîntreprinderile au, în prezent, obligația întocmirii Regulamentul Intern.

Regulamentul Intern trebuie să fie adus la cunoștință tuturor angajaților în prima zi de lucru, prin grija angajatorului.

Aducerea la cunoștința salariaților a prevederilor regulamentului intern se poate realiza pe suport hârtie sau în format electronic, cu condiția ca, în acest din urmă caz, documentul să fie accesibil salariatului și să poată fi stocat și printat de către acesta.

Daca vrei să afli afli mai multe despre Regulamentul Intern, te invit să citești acest articol.

Daca ți-a placut distribuie!


DESPRE AUTOR

Misiunea mea este să te ajut să dobândești un set valoros de informații, care să îți ofere oportunitatea unui urcuș profesional ușor și mult mai rapid.Experiența profesională, dar și o amplă activitate de cercetare a legislației, a lucrărilor de specialitate, a deciziilor curților de apel din România și, nu în ultimul rând, a deciziilor Curții de Justiție a UE, m-au făcut să realizez necesitatea existenței unei platforme dedicate specialiștilor în Resurse Umane.

Andreea Pop

Articole asemanatoare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>