Învață online
oricând, de oriunde,
pentru o carieră de
succes în HR!

Evidența orelor de muncă

Angajatorul are obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orelor de începere şi de sfârșit ale programului de lucru. Având în vedere legiuitorul nu stipulează modul concret de ținere a evidenței orelor de muncă, consider angajatorul este liber -l stabilească prin Regulamentul Intern.

Pentru salariații mobili şi salariații care desfășoară muncă la domiciliu însă, angajatorul ține evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat în condițiile stabilite cu salariații prin acord scris, în funcție de activitatea specifică desfășurată de către aceștia, potrivit art. 119 alin. 2 din Codul Muncii.

Iar, în ceea ce-i privește pe telesalariați, modalitatea de evidențiere a orelor de muncă trebuie cuprinsă în CIM sau în actul adițional de telemuncă, după caz, potrivit legii 81 / 2018.

Daca ți-a placut distribuie!


DESPRE AUTOR

Misiunea mea este să te ajut să dobândești un set valoros de informații, care să îți ofere oportunitatea unui urcuș profesional ușor și mult mai rapid.Experiența profesională, dar și o amplă activitate de cercetare a legislației, a lucrărilor de specialitate, a deciziilor curților de apel din România și, nu în ultimul rând, a deciziilor Curții de Justiție a UE, m-au făcut să realizez necesitatea existenței unei platforme dedicate specialiștilor în Resurse Umane.

Andreea Pop

Articole asemanatoare

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>